Presentation

Bild0444

Sigrids inre resa

”Sigrid” är en huvudfigur i collageserien som gör en inre resa. Hon kom till av en slump då en tecknad figur råkade hamna på ett av mina abstrakta collage. Där fick hon stanna som en slags rollfigur i en film. Min konst uttrycker möten, processer, relationer och design med inslag av andlighet. Tekniken är collage där jag bygger upp sceniska rum i papper där mina figurer tar plats och gestaltar ett skeende utifrån ett tema eller en beställning.

Jag besöker företag och privatpersoner

Inför beställningar besöker jag företag/förvaltningar och privatpersoner. Jag samlar intryck genom att fotografera, skissa och samtala med beställaren. Försöker att ”känna in” miljöer och de personer som jag ska gestalta. Gör därefter en projektbeskrivning. Skapar ett urval av; foto, collage och installationer.
Därefter färdigställs collaget/bilden.

Collage

I mitt gestaltande använder jag mig av olika tekniker. Collage är den uttrycksform som står mig nära. Jag gör inga anpassade bilder som matchar inredning och tapetmönster. Har en vision när jag börjar med bilden/beställningen men sedan låter jag saker få hända under inflytande av det flöde som numera sätts igång inom mig och i samspel med den yttre verkligheten utgör en tillgång. Foto, film och dator är tekniska hjälpmedel som berikar collagen och ger en oändlig möjlighet till variation av uttrycket.

Teckning

Tecknandet finns vid min sida och det kräver fullständig närvaro. Där framträder linje, form och yta. Jag har övat upp seendet och samlar på inre bilder av personer eller händelser som lagras i min ”databank”. Krokin ligger som grund för mina figurer i collage. Intresse för finsk och japansk design i kombination med funktionalismens enkla formspråk har påverkat mitt gestaltande.